Het Zoldertheater is gevestigd in een voormalige koolboet;
tuinders bewaarden er hun witte, rode en groene kolen gedurende de wintermaanden. De initiatiefnemers, Geert van Diepen en Petra Poppen, verbouwden de koolboet tot een klein en sfeervol theater met vijftig zitplaatsen. Vanaf het voorjaar van 1998 vinden er op de eerste zondagmiddag van de maand (van september tot april) kindertheatervoorstellingen plaats voor ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar (of anders in overleg).
Regelmatig is er een gastoptreden van een collega-poppenspeler of een avondvoorstelling voor volwassenen door cabaretier of kleinkunstenaar(s).

Het team bestaat uit:
Geert van Diepen (idee, spel en liedteksten) was werkzaam in het onderwijs en sinds 2000 full-time kinderboekenschrijver en theatermaker.

Lia Rood (idee, spel en poppen) maakt marionetten, theaterpoppen en objecten; exposeerde in galerie De Kapberg in Egmond aan de Hoef en geeft theaterlessen bij Artiance in Alkmaar.

Petra Poppen (management, regieadviezen) is bij voorstellingen gastvrouw in het theater.
Het Pancrasser Zoldertheater is lid van de Nederlandse Vereniging van Poppenspelers en Unima.

Te bereiken:
Vanaf de A9: richting ring Alkmaar Oost/Heerhugowaard. Voor Heerhugowaard afslag Sint Pancras.
Blijf de borden Sint Pancras volgen. Na de spoorwegovergang rijdt u op de Bovenweg en ziet u een bruin wegwijzerbord met Zoldertheater.
Pas op! Tijdens de ochtend -en avondspits kunt u de spoorwegovergang niet gebruiken vanwege de spitspaal op de Herenweg in Oudorp.
Rij tijdens de spits vanaf de A9 via de N 245 naar Sint Pancras.
Vanaf N 245: Neem ter hoogte van de kruising richting De Mare de afslag naar Sint Pancras. Ga bij de rotonde rechtdoor. Na 100 m ziet u voor de kruising Kruissloot-Benedenweg een bruin wegwijzerbord met Zoldertheater.

Vanuit Langedijk/ Heerhugowaard (met fiets of auto):
Op de Bovenweg, dat is de doorgaande weg met winkels door Sint Pancras, slaat u voorbij de pinautomaat van de Rabobank rechtsaf. Let op het bruine bord ‘Zoldertheater’.
U rijdt dan recht op de Benedenweg af.

Openbaar vervoer:
Per trein: u stapt uit bij station Alkmaar Noord. Vanaf de voorkant van het station (klok) loopt u noordwaarts, door de nieuwbouwwijk Vroonermeer zuid, en dan rechts af richting Sint Pancras. Duur wandeling naar het Zoldertheater: 25 minuten.
Per trein/bus: u stapt uit bij station Alkmaar Centraal; zoekt de bus richting Oudkarspel en stapt in Sint Pancras bij de Meeuwenlaan uit.
U steekt de Bovenweg over en ziet noordwaarts een wegwijzerbord richting Zoldertheater.
Zie poppenspelers.nl of unima.org