THEATER EN BOEKEN

Geert van Diepen (Castricum 1954) debuteerde in 1988 met het boek Toontje K. de superontsnapper bij uitgeverij De Fontein. Met een spannende geschiedenis over een vrijheidslievend konijn,dat er niets voor voelt vetgemest te worden. Het boek werd bekroond met de eerste prijs door de kinderjury van Noordoost- Friesland.

Geert van Diepen gaf les in het basisonderwijs. Sinds 2000 is hij fulltime schrijver, muzikant en theatermaker.
Achter zijn huis opende hij het kleine Zoldertheater. Zijn voorstellingen zijn een mengeling van poppenspel, muziek en toneel. Over de voorstelling “Bertje Netjes” schreef men: “Voeg aan deze prikkeling der fantasie een welbespraakte poppenspeler toe die de jolige overdaad schuwt maar het fijnzinnige bemint en kinderen hebben een welbesteed uurtje, waar ze, zeker weten, onbewust iets van meepikken. Ook voor later!”

Geert van Diepen bezoekt als schrijver jaarlijks tal van scholen en bibliotheken in heel het land. In het jaar 2000 werkte hij op uitnodiging een week lang op de Hollandse School in Singapore. Met zijn gitaar, een rugzak en een koffer vol handpoppen vertelt en zingt hij op boeiende wijze over het ontstaan van zijn boeken, het schrijverschap en hoe heerlijk lezen kan zijn. Voor meer informatie over de boeken die Geert geschreven heeft, kijk dan even op
   www.geertvandiepen.nl