Het Zoldertheater is gevestigd in een voormalige koolboet: 
tuinders bewaarden er hun witte, rode en groene kolen gedurende de wintermaanden. De initiatiefnemers, Geert van Diepen en Petra Poppen, verbouwden de koolboet tot een klein en sfeervol theater met vijftig zitplaatsen. Vanaf het voorjaar van 1998 vinden er op de eerste zondagmiddag van de maand (van september tot april) kindertheatervoorstellingen plaats voor (groot)ouders met kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar (of anders in overleg).
Soms is er een gastoptreden van een collega-poppenspeler of een avondvoorstelling voor volwassenen door cabaretier of kleinkunstenaar(s).

Het team bestaat uit:
Geert van Diepen (idee, spel en liedteksten) was werkzaam in het onderwijs en sinds 2000 full-time kinderboekenschrijver en theatermaker.

Lia Rood (idee, spel en poppen) maakt marionetten, theaterpoppen en objecten; exposeerde in galerie De Kapberg in Egmond aan de Hoef en geeft theaterlessen bij Artiance in Alkmaar.

Petra Poppen (management, regieadviezen) is bij voorstellingen gastvrouw in het theater.
Het Pancrasser Zoldertheater is lid van de Nederlandse Vereniging van Poppenspelers en Unima.

Tarieven
Kosten kindervoorstelling: € 7,00 p.p
Geen pin-mogelijkheid!
Reserveer tijdig: 072-5641838 of per email: zoldertheater@live.nl
Informatie kosten voorstellingen op locatie of schoolreisjes in het Zoldertheater, zie rubriek ‘voorstellingen’.
Zolder open: kwartier voor aanvang
Jarige Joppen die hun partijtje in het theater vieren, worden in het zonnetje gezet en krijgen een cadeautje.
Adres Zoldertheater: Benedenweg 226  1834 BA Sint Pancras


Naast de maandelijkse optredens in het eigen theater speelt Het Pancrasser Zoldertheater vooral op locatie: in scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven, kleine theaters en musea.
Alle voorstellingen zijn geïnspireerd op een bekroond prentenboek. Veel gehoorde reacties: “vrolijk van toon, ontroerend, herkenbaar, verrassend, grappig en met eenvoudige middelen; de liedjes zingen we nog steeds…”


De voorstellingen zijn een combinatie van toneel, poppenspel, visuele vondsten en veel eigen muziek in een aantrekkelijk decor. Lengte voorstellingen: 45 minuten.
De kosten voor een Zoldertheatervoorstelling op locatie in NH: €500 (excl. 9% BTW en reiskosten). Maximaal 90 personen per voorstelling. Twee voorstellingen op dezelfde dag en locatie €750 (excl. 9% BTW en reiskosten) en drie voorstellingen €950 (excl. 9% BTW en reiskosten).